Hoe werkt het?

Eropaf! Ondersteuning: budgetbegeleiding met cliënt aan het roer

Eropaf! Ondersteuning biedt een vorm van budgetbegeleiding, waarbij cliënten zo veel mogelijk zelf aan het roer blijven staan of dit roer zo snel mogelijk weer in handen krijgen. Onze betrokkenheid is zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig. We streven naar financiële zelfredzaamheid van mensen, zo mogelijk met ondersteuning van mensen uit hun netwerk of vrijwilligers. Verantwoord en duurzaam financieel zelfbeheer is hierbij het doel.

De voordelen van Eropaf! Ondersteuning:

 • Snel handelen

  Er kan snel gehandeld worden, waardoor escalatie van problemen wordt voorkomen. Dit kunnen wij doordat we enerzijds gebruik maken van de bestaande bankrekeningen van cliënten en anderzijds niet op een uitspraak van een rechter hoeven te wachten. Na overeenstemming met de opdrachtgever en ondersteunde, kan binnen 24 uur een afspraak worden gepland. 

 • Zelfredzaamheid

  De begeleiding is sterk gericht op zelfredzaamheid. Hierdoor is de duur van de begeleiding zo kort als mogelijk, is de kans op herhaling van de problemen kleiner en zijn de kosten minimaal.

Eropaf! Beschermingsbewind: de cliënt krijgt snel weer verantwoordelijkheid 

Wij accepteren iedereen over wie door de rechter beschermingsbewind wordt uitgesproken, op voorwaarde dat er tussen ondersteuner en ondersteunde een ‘klik’ is. Wij onderscheiden ons van veel andere bewindvoerders door onder bewind gestelden te stimuleren om zo snel mogelijk weer zelf de volledige verantwoordelijkheid te nemen.

De voordelen van Eropaf! Beschermingsbewind:

 • Samen met de omgeving

  Wij kijken actief naar de mogelijkheid om de sociale omgeving van de onder bewind gestelde te betrekken en/of zoeken voor de ondersteuning samenwerking met vrijwilligers.

 • Zo kort mogelijk

  Het beschermingsbewind dient wat ons betreft van zo kort mogelijke duur te zijn: de ondersteunde dient zo snel mogelijk weer naar ‘back to normal’ te gaan. Onder bewind gestelden met de wens om zo snel mogelijk weer helemaal zelf de verantwoordelijkheid te nemen, zo nodig met steun uit de naaste omgeving, zijn voor beschermingsbewind bij Eropaf! Ondersteuning aan het juiste adres. 

 

Zie ook: 

‘Altijd bereid om een extra stap te doen’ – Interview met Erik Wals en Elles Visser, bewindvoerders van Eropaf!

 

Volg ons:
© Stichting Eropaf! 2017