Over Ons

Eropaf! Ondersteuning is opgericht om mensen met financiële problemen zodanig te ondersteunen dat zij hun situatie weer op orde krijgen.

In onze manier van werken gaan we er van uit dat iemand op den duur zijn financiën weer zelf kan beheren. In samenspraak onderzoeken we wat daar voor nodig is.

Stap voor stap gaan we aan de slag. Eerst brengen we in beeld hoe het ervoor staat, daarna brengen we de financiële situatie op orde. 
Het kan zijn dat we tot het besluit komen om de financiële zaken voor een bepaalde periode voor iemand in behandeling te nemen.

Maar uiteindelijk leren we mensen hoe ze hun financiën weer zelf kunnen beheren.

Stichting Eropaf! wil binnen de sociale sector een brug slaan tussen theorie en praktijk.

Wij werken aan vernieuwing in het sociale domein. We doen dat met ons Meldpunt Voorkomen Huisuitzettingen, via Eropaf! Ondersteuning en onze publicaties, opleidingen, congressen en inspiratiebijeenkomsten.

Als je je financiële zaken hoofdzakelijk zelf kan afhandelen, maar daar wel een steuntje in de rug bij nodig hebt, dan kun je ondersteuning krijgen van onze financieel zelfbeheerders. Zij geven je tips en adviezen. Ze ondersteunen je om goede keuzes te maken en helpen je om je administratie handig in te richten.

Financieel zelfbeheerders:
Reinier Nieuwenhuis
Ton Smeets

Onze bewindvoerders zorgen ervoor dat je financiële zaken voor je worden uitgevoerd. Zij nemen jouw taken over. Ze zorgen ervoor dat de noodzakelijke regelingen worden getroffen en dat je administratie op orde komt. Hiervoor is nodig dat een rechter beslist of jij recht hebt op beschermingsbewind.

Bewindvoerders:
Elles Visser
Erik Wals
Bram Vat
Erna de Goede
Darifa El Mahdioui
Hanna Nuesink

Onderzoek

Eropaf! is en blijft kritisch. Ook op ons eigen werk. We onderzoeken wat er beter kan in de praktijk en hoe dat dan mogelijk gemaakt moet worden. Ook onderzoeken we hoe de regelingen in elkaar zitten en of daar verbeteringen in kunnen worden doorgevoerd.

Onderzoeker:
Catelijne Akkermans

Bestuur

Ons bestuur weet ons te inspireren om onze doelen te bereiken. Zij hebben ervaring in het veld en ondersteunen ons waar nodig. Zij houden ons scherp en zijn onze steun en toeverlaat om zaken voor elkaar te krijgen.

Ons bestuur bestaat uit:
Christophe Geuskens, programmamanager van Schouders Eronder
Jeroen Boudewijn (directeur/eigenaar van deurwaarderskantoor Van der Hoeden/Mulder)
Nathalie Boerebach (directeur SUNN)
Martin Stam (oud lector Hogeschool van Amsterdam)

Volg ons:
© Stichting Eropaf! 2017