KANSfonds ondersteunt Eropaf! Ondersteuning

Nieuws Eropaf! Ondersteuning biedt mensen ondersteuning bij het weer op orde krijgen van hun financiën. Onze kleinschalige pilot in de gemeente Harderwijk was afgelopen jaar veelbelovend. Met behulp van een financiële bijdrage van het KANSfonds maken we de volgende stap en breiden we onze aanpak uit. We starten met nog eens vijftig deelnemers op weg naar financieel zelfbeheer.

Er is grote behoefte aan ondersteuning bij geldzorgen met een menselijke maat en aan laagdrempelige projecten die zich richten op zelfbeheer en duurzame verbetering. Onze aanpak sluit aan bij de drie psychologische basisbehoeften van mensen: de behoeften aan autonomie, verbondenheid en competentie.

Ondersteuning op maat
We bieden coaching naar financieel zelfbeheer, gericht op gedragsverandering en zo kort als nodig. We bieden deelnemers (veelal digitale en daarmee dus altijd beschikbare) faciliteiten die helpen bij de aanpak van hun problematiek. De ondersteunde bepaalt, bij voorkeur samen met mensen uit het sociale netwerk, zelf wat zijn of haar doelen zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor de ondersteuner, die in een persoonlijk contact met de deelnemer samen bekijkt wat er nodig is om de gestelde doelen te bereiken.

Digitaal kasboek
Daarbij maken we gebruik van een digitaal kasboekje, waar de ondersteuners in kunnen meekijken. Wie afspreekt om op zondagavond de huur over te maken, maar vervolgens nalaat dit te doen, kan maandagochtend een telefoontje van zijn ondersteuner verwachten. We gaan ‘eropaf’ en zorgen dat de financiële problemen niet uit de hand lopen. Deze aanpak en het gebruik van een digitaal kasboek zijn vernieuwend.

Autonomie van deelnemers
Deelnemers houden zelf de regie over hun financiën in handen. Dit kan betekenen dat zij een beroep doen op anderen voor steun bij zaken waar ze zelf niet uitkomen. De Eropaf! Ondersteuner helpt bij het vinden van eigen oplossingen. We streven (een grotere) autonomie van de deelnemers na, evenals een duurzame verbetering van hun financiële situatie.

Meer informatie?
www.eropafondersteuning.nl
Catelijne Akkermans:  catelijne@eropaf.nl  06-14656797

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Volg ons:
© Stichting Eropaf! 2017